Mieskuoro Sirkat

2017 - Suomi 100 vuotta - Sirkat 118 vuotta !

Ennakkotietoja - muutokset mahdollisia.

Ainutlaatuinen Suomen juhlavuosi sisältää Sirkoille ja Sirkkojen yleisölle ainutlaatuisia kokemuksia.

MIES

Nyt on tarjolla jotakin, josta olet aina ollut ainakin salaa kiinnostunut: mahdollisuus kokea kuorolaulun harjoittelua rennossa ilmapiirissä ja laulaa mukana, jos laulattaa.

Mieskuoro Sirkkojen avoimet harjoitukset maanantaina 10.4., 17.4. ja 24.4. klo 18.00–19.30.

Paikka: Kolmikulma, 6. kerros, Jyväskylä Sinfonian harjoitustila (Puistokatu 2A, Jyväskylä)

VAROITUS:
Mieskuoro on erittäin koukuttava harrastus (josta naiset tykkää)!

Ps. Naisetkin tervetulleita!

Lisätietoja: information@sirkat.fi

Vappukonsertti

1.5.2017 vappukonsertti Kolmikulmassa klo 12. Itsenäisen Suomen juhlavuonna erityisen juhlallisesti: mukana myös sisarkuoromme Vaput sekä Kypärämäen poikakuoro!

Yläkaupungin yö

20.5.2016 Yläkaupungin yö. Esiinnymme Yliopiston vanhassa juhlasalissa Seminariumissa klo 18. Tilaisuuteen vapaa pääsy!

Suuri yhteiskonsertti Lounaispuistossa

7.5.2017 klo 14 Sulasolin K-S piirin järjestämä yhteiskonsertti Lounaispuistossa; laulava lähtö Laulujuhlille. Hämeenlinnan Laulu- ja soittojuhlille lähtevät kuorot kirkastavat kevään! Tilaisuuteen vapaa pääsy!

Sulasolin Laulujuhlat

12.-14.5.2017 Sulasolin Laulujuhlat Hämeenlinnassa. Sirkat esiintyvät lauluyhtye Encoren kanssa Hämeenlinnan kirkossa lauantaina 13.5. klo 19.

Kuorokonsertti kansallispuistossa

26.8.2017 Sirkat ja Vaput kajauttavat yhdessä satavuotiaan Suomen kunniaksi (missä - selviää myöhemmin - lisää infoa linkissä ks. sivu 13/40).

Rintamaveteraaniliiton juhla Laukaassa

18.6.2017 (la) klo 11:30 alkaen Rintamaveteraaniliiton juhla Laukaassa. Sirkat esiintyvät.

Konsertti Tarvaalan nuorisoseurantalolla

19.8.2017 (la) Sirkat esiintyvät (tarkentuu).

Sibeliuksen Kullervo-sinfonia

13.09.2017 (ke) Kullervo Sinfonian kanssa (vahvistettuna Mikkelin kaupunginorkesterilla) Jyväskylän teatteritalolla

14.09.2017 (to) Kullervo Mikkelin kaupunginorkesteri kanssa (vahvistettuna Jyväskylä Sinfonialla) Mikkelin kongressi- ja konserttitalo Mikaelissa

Kuoromaraton

7.10.2017 (la) Kaikkien kuorojen ja kuoromuotojen kuoromaratan Norssin yläkoulun juhlasalissa (ehkäpä klo 14–19); projekti on Suomi100 tapahtuma, yleisö saa äänestää mitä haluavat kuunnella, YLE järjestää äänestyksen ja on paikalla dokumentoimassa.

Suomisirkus 100

SuomiFinland100

Suomisirkus 100 on Sirkkojen kiertävä monitaiteinen spektaakkeli.Lue tästä projektiselostus.

Joulukonsertit

Joulukonsertit seuraavasti:

su 10.12.2017 Karstula klo 15 ja Äänekoski klo 19
la 16.12.2017 Kuokkalan kirkko klo 18
ma 18.12.2017 Taulumäki klo 18 ja 20
to 21.12.2017 Kaupunginkirkko klo 19

Vuoden kulttuurisaunotettu

Vuosittain kuoro valitsee vuoden kulttuurisaunotettavan. Vappukonsertissamme Kolmikulmassa 1.5.2016 julkistettiin vuoden kulttuurisaunotettava, joksi paljastui kasvatustieteen maisteri, teatterikuraattori Antti Niskanen. Kukahan tänä vuonna - tule mukaan juhlimaan!

Sirkka-lehti

Sirkka-lehti, "kevään varma merkki", ilmestyi taas ajallaan (voit lukea kaksi uusinta lehteä klikkaamalla kansikuvia). Tämä jokavuotinen kulttuurijulkaisumme on oiva ja edullinen ilmoitusfoorumi. Tule sinäkin mukaan ilmoittajiemme laatujoukkoon !

Ne laulua kummaa kaikaa

Äänite on valmis ! Parhaita Madetojan mieskuoroklassikoita ryyditettynä Jaakko Linjaman sävellyksillä.

Voit ostaa äänitteen Sirkoilta tai tilaussivultamme.

Jyväskylä-mitali Sirkoille !

Jyväskylän kaupunginhallitus on myöntänyt vuonna 2013 Jyväskylä-mitalin Mieskuoro Sirkoille kuoron laajasta, pitkäaikaisesta ja yleistä tunnustusta saaneesta toiminnasta. Mitali luovutettiin lauantaina 23.3.2013 Jyväskylän kaupungin kutsuvierastilaisuudessa kaupungintalolla. Tämä 25. kerran jaettu Jyväskylä-mitali on kaupungin korkein huomionosoitus, ja se jaettiin nyt ensimmäisen kerran yhteisölle.

Lisätietoja ja Sirkkojen puheenjohtajan Veikko Tissarin kiitospuhe.

Erkki Laatikainen 1946-2013

Sirkat menettivät päätoimittaja Erkki Laatikaisessa hyvän ja uskollisen ystävän. Ystävän, joka tunsi erittäin hyvin sanomalehti Keskisuomalaisen ja Sirkkojen yhteisen historian ja tiedosti sen velvoitteet, kuten hänen kirjoittamansa artikkeli 100-vuotishistoriakirjassamme osoittaa.

Erityisesti haluamme mainita hänen keskeisen roolinsa Utsjoki-levytyksessä, 100-vuotisjuhlatoimikunnassa ja Harmus-projektin käynnistämisessä. Hän oli myös Jyväskylän Konserttisalin hanketukiyhdistyksen perustajajäsen ja hallituksen varapuheenjohtaja.

Meille Sirkoille jää kauniina ja velvoittavana perintönä Erkiltä hänen edellä mainitun artikkelinsa viimeinen virke: "Keskisuomalaisen ja Sirkkojen yhteys on niin vahva, että sen jatkuminen monimuotoisena on varmaa ja tätä maakuntaa aidosti palvelevaa."

Merkillisiä miehiä

Jukka Korolle on myönnetty Mieskuoroliiton kunniamerkki nro 68, jonka liiton puheenjohtaja Antti Lindqvist luovutti liittokokouksen yhteydessä Jyväskylässä 20.3.2010. Kunniamerkki on korkein SMKL:n huomionosoituksista (lista kunniamerkkien saajista löytyy liiton nettisivuilta). Jukka Koro on toiminut pitkään Mieskuoroliiton hallituksessa ja aluevaltuustossa. Sirkat onnittelevat lämpimästi ansioitunutta kunniapuheenjohtajaansa !

Mieskuoro Sirkkojen johtajana 1986-1994 toiminut Kari Ala-Pöllänen palkittiin Pro Finladia mitalilla 1.12.2009 - Sirkat onnittelevat lämpimästi ! Tunnetun kuoronjohtaja- ja pedagogiuransa lisäksi hän on mm. Esittävän säveltaiteen edistämiskeskuksen (ESEK) kuorojaoston puheenjohtaja, Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallituksen varapuheenjohtaja, Europa Cantat:n Music Comission:n jäsen sekä Maailman kuoroliiton (IFCM) suojissa toimivan Songbridge-tapahtuman Artistic Committeen puheenjohtaja.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi 12.6.2009 Matti Siipolalle director cantus arvonimen. Matti Siipola on tunnettu ja tunnustettu alueoopperan aktivisti, kuorolainen ja solisti. Sirkoissa hän on toiminut solistina (tuorein rooli oli Raiskin oratorion Tuomas), varalaulunjohtajana, äänenmuodostajana, lauluryhmien vetäjänä ja taiteellisen toimikunnan jäsenenä. Nykyisin hän johtaa myös Rempsetti -yhtyettä. Sirkat onnittelevat lämpimästi !

Jo elettyä

Klikkaa tästä muutamien muiden lähihistoriamme tapahtumien taustatietoja.

Sirkkojen taidekauppa

Sirkkojen juhlagrafiikkaa

Vielä saatavana 110-vuotisjuhlagrafiikkateos, joka on taiteilija Tuomas Hallivuon tekemä "SIRKAN KANSSA WAHLGRENILLA". ERIKOISTARJOUS: teoksen hinta kehystettynä on vain 200 € !

Taulut myydään Sirkkojen toiminnan tukemiseksi.

Haluatko Sirkkojen postituslistalle ?

Jos haluat Sirkkojen postituslistalle, lähetä tyhjä viesti osoitteeseen: sirkkafanit-subscribe@sirkat.fi

Saat suoraan postilaatikkoosi ajakohtaista tietoa kuoromme toiminnasta.

Listalta pääsee yhtä kätevästi poiskin, eli lähettämällä tyhjän viestin osoitteeseen: sirkkafanit-unsubscribe@sirkat.fi

Viimeksi päivitetty: 6.4.2016