Mieskuoro Sirkat2019 - Sirkat 120 vuotta !

Ennakkotietoja - muutokset mahdollisia.

Tämäkin vuosi sisältää Sirkoille ja Sirkkojen yleisölle ainutlaatuisia kokemuksia.

Mieskuoro Sirkat järjestää kuorokoulun helmikuussa 2019.

Se on tarkoitettu niille miehille, joilla on kiinnostus laulamiseen mutta ei ole koskaan tullut kokeiltua laulamista kuorossa.
Koulussa tutustutaan kuorolaulamisen perusteisiin ja kokeillaan laulamista stemmoissa.
Kurssilla saa myös henkilökohtaista äänenmuodostuksen ohjausta yksilöllisesti tai pienryhmässä.

Koulu järjestetään neljänä keskiviikkoiltana klo 19-21 Puistokoululla Jyväskylässä alkaen 30. tammikuuta 2019.

Koulussa laulamiseen perehdyttävät Sirkkojen kuoronjohtaja Kimmo Tuuri ja varajohtaja Kari Anttila.
Äänenmuodostusta opettaa Timo Laakso (Tmi Mies ja Ääni).
Hinta 50eur

Lisätietoja: Kimmo Suortamo (p. 050 5949 063), Mikko Kuivanen (p. 050 5215762)

Kuorokouluun osallistuminen lahjaksi? Voit tulostaa tästä lahjakortin!Syyskauden sutinaa

Joulukonsertit

09.12.2018 (su) Multia klo 15 ja Keuruu klo 18
15.12.2018 (la) Kuokkalan kirkko klo 18
17.12.2018 (ma) Taulumäen kirkko klo 19
20.12.2018 (to) Kaupunginkirkko klo 19

Kansallispuistokonsertti

Ainutlaatuinen luontokokemus koettiin Etelä-Konneveden kansallispuistossa lauantaina 1.9.2018 klo 14 Naiskuoro Vappujen, Kamarikuoro Sonoren ja Mieskuoro Sirkkojen suuri yhteiskonsertti.


Laulava vihreä kehä

Sirkat lauloivat torstaina 27.9. klo 19–21 Jyväskylän Valon kaupunki -tapahtumassa, teemana on Laulava Kehä Vihreä ja Taidepenkki.

Kehä Vihreä on uusi Jyväskylän "ympyränmallinen keskuspuisto", joka yhdistää useita jo olemassa olevia puistoja ja puistikkoja kiertäen koko keskustan.

Valon Kaupunki -tapahtuman ensimmäisenä iltana järjestetään Moirislammelta uuteen Mataraisenpuistoon ulottuva elämyskävely. Kävelyreitin varrella on tarjolla valotaidetta, kuoromusiikkia ja tanssia. Kuulet samalla Kehä Vihreän kehittämisen uusimmista ajatuksista.

Reitin päätepisteessä juhlistetaan uuden puiston ja siellä sijaitsevan taidepenkin ”Pallopeli” avajaisia. Mukana kävelyllä jyväskyläläisiä kuoroja (mm. Vaput) ja Tanssiteatteri Kramppi.

Vetäjä: Mervi Vallinkoski, maisema-arkkitehti
Lähtö: Moirislammen puisto, Pitkäkatu 22 (musiikkikampuksen rakennuksen toisella puolella).

Kehä Vihreästä lisää Jyväskylän kaupungin sivuilta.


Kullervo Heinävedellä

Mieskuoro Sirkat esittivät Kullervo-sinfonian Heinäveden musiikkipäivien päätöskonsertissa sunnuntaina 1.7.2018 Heinäveden kirkossa. Orkesterina oli Helsinki Sinfonietta, jota johti Erkki Lasonpalo, solisteina olivat Helena Juntunen ja Juha Kotilainen.

Sirkat Yläkaupungin yössä

Sirkat esiintyivät Yläkaupungin yössä Yliopiston päärakennuksen aulassa lauantaina 19.5.2018

Vuoden kulttuurisaunotettu

Vuosittain kuoro valitsee vuoden kulttuurisaunotettavan. Vappukonsertissamme Kolmikulmassa 1.5.2018 julkistettiin vuoden kulttuurisaunotettava, joksi paljastui ravintola Poppari. Palkinnon vastaanotti ravintoloitsija Sami Salovaara.

Kevätkonsertti

Kevätkonsertti pidettiin Lyseon uudessa salissa 27.04.2018 ja 28.04.2018.

Konsertin teemana olivat vuoden 1918 tapahtumat. Raili Kivelän ohjaama esitys yhteistyössä Lyseon ja Huoneteatterin kanssa. Konsertti oli myös uuden johtajamme Kimmo Tuurin debyytti Sirkkojen johtajana.

Sirkkojen kevätkonsertissa eläydyttiin 100 vuoden takaisiin sisällissodan traagisiin tunnelmiin laulujen ja tekstikatkelmien kautta. Mitä Jean Sibelus ajatteli? Entä mitä kirjoitti kiihkeä Toivo Kuula veljelleen noina murheen päivinä?

Sisällissodassa Suomi hävisi, ja tragedian jakama kansa alkoi rakentaa itsenäisyyttä. Nyt Suomi on voittaja, arvet eivät enää vuoda. Enää ei ole tarpeen hakea syyllisiä, on ymmärryksen, tietämisen ja myötätunnon aika.

Mieskuoro Sirkat, Poika-Sirkat, Jyväskylän Lyseon lukion oppilaat, Huoneteatteri, Jyväskylän Puhallinorkesterin Seitsikko.

Tässä muutamia menneiden vuosien tapahtumia.

Virstanpylväitä

Lahjaidea !

Mieskuoro Sirkkojen kalenteri "Keski-Suomen lintuja" ilmestyy vuosttain. Yrjö Kahilan upeiden kuvien lisäksi kalenteriin on painettu nimipäivät, liputus-, pyhä- ym. juhlapäivät. Myynnissä laulajilla ja konserttiemme yhteydessä hintaan 10 €.

Sirkka-lehti

Sirkka-lehti on ollut ainutlaatuinen ja monipuolinen kulttuurilehti. jonka uusimpia julkaisuja voit lukea klikkaamalla kansikuvia. Lehti on ollut myös oiva ja edullinen ilmoitusfoorumi. Valmistelemme kuoron 120-vuotisjuhlanumeroa vuodeksi 2019. Tule sinäkin mukaan ilmoittajiemme laatujoukkoon !

Ne laulua kummaa kaikaa

Parhaita Madetojan mieskuoroklassikoita ryyditettynä Jaakko Linjaman sävellyksillä.

Voit ostaa äänitteen Sirkoilta tai tilaussivultamme.

Jyväskylä-mitali Sirkoille !

Jyväskylän kaupunginhallitus on myöntänyt vuonna 2013 Jyväskylä-mitalin Mieskuoro Sirkoille kuoron laajasta, pitkäaikaisesta ja yleistä tunnustusta saaneesta toiminnasta. Mitali luovutettiin lauantaina 23.3.2013 Jyväskylän kaupungin kutsuvierastilaisuudessa kaupungintalolla. Tämä 25. kerran jaettu Jyväskylä-mitali on kaupungin korkein huomionosoitus, ja se jaettiin nyt ensimmäisen kerran yhteisölle.

Lisätietoja ja Sirkkojen silloisen puheenjohtajan Veikko Tissarin kiitospuhe.

Merkillisiä miehiä

Jukka Korolle on myönnetty Mieskuoroliiton kunniamerkki nro 68, jonka liiton puheenjohtaja Antti Lindqvist luovutti liittokokouksen yhteydessä Jyväskylässä 20.3.2010. Kunniamerkki on korkein SMKL:n huomionosoituksista (lista kunniamerkkien saajista löytyy liiton nettisivuilta). Jukka Koro on toiminut pitkään Mieskuoroliiton hallituksessa ja aluevaltuustossa. Sirkat onnittelevat lämpimästi ansioitunutta kunniapuheenjohtajaansa !

Mieskuoro Sirkkojen johtajana 1986-1994 toiminut Kari Ala-Pöllänen palkittiin Pro Finladia mitalilla 1.12.2009 - Sirkat onnittelevat lämpimästi ! Tunnetun kuoronjohtaja- ja pedagogiuransa lisäksi hän on mm. Esittävän säveltaiteen edistämiskeskuksen (ESEK) kuorojaoston puheenjohtaja, Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallituksen varapuheenjohtaja, Europa Cantat:n Music Comission:n jäsen sekä Maailman kuoroliiton (IFCM) suojissa toimivan Songbridge-tapahtuman Artistic Committeen puheenjohtaja.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi 12.6.2009 Matti Siipolalle director cantus arvonimen. Matti Siipola on tunnettu ja tunnustettu alueoopperan aktivisti, kuorolainen ja solisti. Sirkoissa hän on toiminut solistina (tuorein rooli oli Raiskin oratorion Tuomas), varalaulunjohtajana, äänenmuodostajana, lauluryhmien vetäjänä ja taiteellisen toimikunnan jäsenenä. Nykyisin hän johtaa myös Rempsetti -yhtyettä. Sirkat onnittelevat lämpimästi !

In memoriam

Merkittävien Sirkkojen ja kuoromme ystävien muistokirjoituksia.

Jo elettyä

Klikkaa tästä muutamien muiden lähihistoriamme tapahtumien taustatietoja.

Sirkkojen taidekauppa

Sirkkojen juhlagrafiikkaa

Vielä saatavana 110-vuotisjuhlagrafiikkateos, joka on taiteilija Tuomas Hallivuon tekemä "SIRKAN KANSSA WAHLGRENILLA". ERIKOISTARJOUS: teoksen hinta kehystettynä on vain 200 € !

Taulut myydään Sirkkojen toiminnan tukemiseksi.

Haluatko Sirkkojen postituslistalle ?

Jos haluat Sirkkojen postituslistalle, lähetä tyhjä viesti osoitteeseen: sirkkafanit-subscribe@sirkat.fi

Saat suoraan postilaatikkoosi ajakohtaista tietoa kuoromme toiminnasta.

Listalta pääsee yhtä kätevästi poiskin, eli lähettämällä tyhjän viestin osoitteeseen: sirkkafanit-unsubscribe@sirkat.fi

Viimeksi päivitetty: 15.8.2018