Mieskuoro Sirkat2018 - Suomi 101 vuotta - Sirkat 119 vuotta !

Ennakkotietoja - muutokset mahdollisia.

Tämäkin vuosi sisältää Sirkoille ja Sirkkojen yleisölle ainutlaatuisia kokemuksia.

MIES, MIKSI TYYTYISIT PELKKÄÄN KARAOKEEN? LAULAMINEN YHDESSÄ ON MUKAVAMPAA!

Tarjoamme mahdollisuuden kokea kuorolaulun harjoittelua rennossa ilmapiirissä ja laulaa mukana, jos laulattaa.

Mieskuoro Sirkkojen harjoitukset maanantaisin klo 18–21 suunnilleen koulujen lukuvuoden ajan.

Paikka: Kolmikulma, 6. kerros, Jyväskylä Sinfonian harjoitustila (Puistokatu 2A, Jyväskylä)

VAROITUS:
Mieskuoro on erittäin koukuttava harrastus (josta naiset tykkää)!

Ps. Naisetkin tervetulleita kuuntelemaan!

Lisätietoja: information@sirkat.fi


Kullervo Heinävedellä

Mieskuoro Sirkat esittää Kullervo-sinfonian Heinäveden musiikkipäivien päätöskonsertissa sunnuntaina 1.7.2018 klo 17 Heinäveden kirkossa. Orkesterina Helsinki Sinfonietta, johtaa Erkki Lasonpalo, solisteina Helena Juntunen ja Juha Kotilainen.

Sirkat Yläkaupungin yössä

Sirkat esiintyivät Yläkaupungin yössä Yliopiston päärakennuksen aulassa lauantaina 19.5.2018

Vuoden kulttuurisaunotettu

Vuosittain kuoro valitsee vuoden kulttuurisaunotettavan. Vappukonsertissamme Kolmikulmassa 1.5.2018 julkistettiin vuoden kulttuurisaunotettava, joksi paljastui ravintola Poppari. Palkinnon vastaanotti ravintoloitsija Sami Salovaara.

Kevätkonsertti

Kevätkonsertti pidettiin Lyseon uudessa salissa 27.04.2018 ja 28.04.2018.

Konsertin teemana olivat vuoden 1918 tapahtumat. Raili Kivelän ohjaama esitys yhteistyössä Lyseon ja Huoneteatterin kanssa. Konsertti oli myös uuden johtajamme Kimmo Tuurin debyytti Sirkkojen johtajana.

Sirkkojen kevätkonsertissa eläydyttiin 100 vuoden takaisiin sisällissodan traagisiin tunnelmiin laulujen ja tekstikatkelmien kautta. Mitä Jean Sibelus ajatteli? Entä mitä kirjoitti kiihkeä Toivo Kuula veljelleen noina murheen päivinä?

Sisällissodassa Suomi hävisi, ja tragedian jakama kansa alkoi rakentaa itsenäisyyttä. Nyt Suomi on voittaja, arvet eivät enää vuoda. Enää ei ole tarpeen hakea syyllisiä, on ymmärryksen, tietämisen ja myötätunnon aika.

Mieskuoro Sirkat, Poika-Sirkat, Jyväskylän Lyseon lukion oppilaat, Huoneteatteri, Jyväskylän Puhallinorkesterin Seitsikko.

Virstanpylväitä

Lahjaidea !

Mieskuoro Sirkkojen kalenteri "Keski-Suomen lintuja" on ilmestynyt. Yrjö Kahilan upeiden kuvien lisäksi vuoden 2018 kalenteriin on painettu nimipäivät, liputus-, pyhä- ym. juhlapäivät. Myynnissä laulajilla ja konserttiemme yhteydessä hintaan 10 €.

Joulukonsertit

Konsertti – 100 kauneinta kuorolaulua

7.10.2017 (la) Maratonkonsertti 100 Suomen kauneinta kuorolaulua oli osa Suomi100 -juhlallisuuksia. Suuri kuorolaulun juhla pidettiin Normaalilyseon yläkoulun juhlasaliisa.

Keskisuomalaiset kuorot valikoivat laajasta repretuaaristaan 100 kauneinta laulua ja esittivät ne maratonpromenadi-konsertissa Jyväskylässä.

Tilaisuudessa lauloivat Jyväskylän Studiokuoro, Mieskuoro Sirkat, Secapella, Cantinovum, Musica-kuoro, Harjun Laulu, Vaput, Jyväskylän Naislaulajat, Viihdekuoro Karpalot, Aallon Laulajat, Lauluyhtye Fior, Femmineo naiskuoro, Ilonat, Palokan Viihdelaulajat, Voice-kuoro, Keuruun Serena, Ruamjai, Lapsen ääni, Kolmekuutoset Lapsikuoro, Vox Aurea, Kolmekuutoset Lapsikuoro, Suurkuoro (sekakuoro), Suurkuoro (kaikki).

Konsertin vastuullisena järjestäjänä toimi SULASOL Keski-Suomen piiri.

Yleisö sai äänestää suosikkiansa. Voittajaksi osoittautui Sibeliuksen Finlandia.

Tämä ainutlaatuinen jättiläiskonsertti striimattiin suorana Yle Areenassa.

Sibeliuksen Kullervo-sinfonia

13.09.2017 Kullervo esitettiin Sinfonian kanssa (vahvistettuna Mikkelin kaupunginorkesterilla) Jyväskylän teatteritalolla. Konserttien kapellimestarina oli Erkki Lasonpalo, solisteina Jenni Lättilä ja Juha Kotilainen.

14.09.2017 Kullervon toinen esitys Mikkelin kongressi- ja konserttitalo Mikaelissa, tällä kertaa upeassa akustiikassa.

Mikaelin koko konsertti on taltioitu ja sen voi katsella ja kuunnella tästä linkistä.

Kuorokonsertti kansallispuistossa

SuomiFinland100

Kansallispuistossa kajahtaa

Sirkat, Vaput ja Kamarikuoro Sonore kajauttivat yhdessä satavuotiaan Suomen kunniaksi Suomen luonnon päivänä 26.8.2017 Pyhä-Häkin kansallispuistossa klo 14–15.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi kuorot tarjosivat Pyhä-Häkin kansallispuiston ikimetsässä luontoelämyksen lisäksi kulttuurielämyksen: erilaisen kuorokonsertin kansallismaisemassa!

Tämä huikea luonto- ja kulttuurielämys toteutui elokuun viimeisenä lauantaina 26.8.2017. Päivästä oli myös Suomen luonnon liputuspäivä Suomen juhlavuonna.

Tapahtuma oli osa isoa Luonnon päivät 2017 -hanketta ja Suomi100-tapahtumia.

Sulasolin Laulujuhlat

12. – 14.5.2017 pidettiin Sulasolin Laulujuhlat Hämeenlinnassa. Sirkat esiintyivät myös omassa konsertissaan lauluyhtye Encoren kanssa Hämeenlinnan kirkossa lauantaina 13.5. klo 19.

Suuri yhteiskonsertti Lounaispuistossa

7.5.2017 klo 14 Sulasolin K-S piirin järjestämä yhteiskonsertti Lounaispuistossa; laulava lähtö Laulujuhlille. Hämeenlinnan Laulu- ja soittojuhlille lähtevät kuorot kirkastivat kevään!

Sirkka-lehti

Sirkka-lehti on ollut ainutlaatuinen ja monipuolinen kulttuurilehti. jonka uusimpia julkaisuja voit lukea klikkaamalla kansikuvia. Lehti on ollut myös oiva ja edullinen ilmoitusfoorumi. Valmistelemme kuoron 120-vuotisjuhlanumeroa vuodeksi 2019. Tule sinäkin mukaan ilmoittajiemme laatujoukkoon !

Ne laulua kummaa kaikaa

Parhaita Madetojan mieskuoroklassikoita ryyditettynä Jaakko Linjaman sävellyksillä.

Voit ostaa äänitteen Sirkoilta tai tilaussivultamme.

Jyväskylä-mitali Sirkoille !

Jyväskylän kaupunginhallitus on myöntänyt vuonna 2013 Jyväskylä-mitalin Mieskuoro Sirkoille kuoron laajasta, pitkäaikaisesta ja yleistä tunnustusta saaneesta toiminnasta. Mitali luovutettiin lauantaina 23.3.2013 Jyväskylän kaupungin kutsuvierastilaisuudessa kaupungintalolla. Tämä 25. kerran jaettu Jyväskylä-mitali on kaupungin korkein huomionosoitus, ja se jaettiin nyt ensimmäisen kerran yhteisölle.

Lisätietoja ja Sirkkojen silloisen puheenjohtajan Veikko Tissarin kiitospuhe.

Merkillisiä miehiä

Jukka Korolle on myönnetty Mieskuoroliiton kunniamerkki nro 68, jonka liiton puheenjohtaja Antti Lindqvist luovutti liittokokouksen yhteydessä Jyväskylässä 20.3.2010. Kunniamerkki on korkein SMKL:n huomionosoituksista (lista kunniamerkkien saajista löytyy liiton nettisivuilta). Jukka Koro on toiminut pitkään Mieskuoroliiton hallituksessa ja aluevaltuustossa. Sirkat onnittelevat lämpimästi ansioitunutta kunniapuheenjohtajaansa !

Mieskuoro Sirkkojen johtajana 1986-1994 toiminut Kari Ala-Pöllänen palkittiin Pro Finladia mitalilla 1.12.2009 - Sirkat onnittelevat lämpimästi ! Tunnetun kuoronjohtaja- ja pedagogiuransa lisäksi hän on mm. Esittävän säveltaiteen edistämiskeskuksen (ESEK) kuorojaoston puheenjohtaja, Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry:n hallituksen varapuheenjohtaja, Europa Cantat:n Music Comission:n jäsen sekä Maailman kuoroliiton (IFCM) suojissa toimivan Songbridge-tapahtuman Artistic Committeen puheenjohtaja.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi 12.6.2009 Matti Siipolalle director cantus arvonimen. Matti Siipola on tunnettu ja tunnustettu alueoopperan aktivisti, kuorolainen ja solisti. Sirkoissa hän on toiminut solistina (tuorein rooli oli Raiskin oratorion Tuomas), varalaulunjohtajana, äänenmuodostajana, lauluryhmien vetäjänä ja taiteellisen toimikunnan jäsenenä. Nykyisin hän johtaa myös Rempsetti -yhtyettä. Sirkat onnittelevat lämpimästi !

In memoriam

Merkittävien Sirkkojen ja kuoromme ystävien muistokirjoituksia.

Jo elettyä

Klikkaa tästä muutamien muiden lähihistoriamme tapahtumien taustatietoja.

Sirkkojen taidekauppa

Sirkkojen juhlagrafiikkaa

Vielä saatavana 110-vuotisjuhlagrafiikkateos, joka on taiteilija Tuomas Hallivuon tekemä "SIRKAN KANSSA WAHLGRENILLA". ERIKOISTARJOUS: teoksen hinta kehystettynä on vain 200 € !

Taulut myydään Sirkkojen toiminnan tukemiseksi.

Haluatko Sirkkojen postituslistalle ?

Jos haluat Sirkkojen postituslistalle, lähetä tyhjä viesti osoitteeseen: sirkkafanit-subscribe@sirkat.fi

Saat suoraan postilaatikkoosi ajakohtaista tietoa kuoromme toiminnasta.

Listalta pääsee yhtä kätevästi poiskin, eli lähettämällä tyhjän viestin osoitteeseen: sirkkafanit-unsubscribe@sirkat.fi

Viimeksi päivitetty: 26.6.2018